Podziel się:
Sałatka makaronowa
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna ·
Składniki
244 g makaronu, najlepiej świderki
Szczypta curry, soli i pieprzu
2 łyżeczki majonezu
2 łyżeczki soku z cytryny
1 obrane i pokrojone jabłko
35 g rodzynków
25 g posiekanej cebuli
2 starte marchewki
60 g startego tofu
25 g orzeszków piniowych
Wykonanie
1. Ugotuj i ostudź makaron
2. Połącz pozostałe składniki i przyprawy
3. Dodaj makaron i dokładnie wymieszaj
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 6 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 235 kcal Białko: 8 g |
Tłuszcze: 6 g |
Cholesterol: 1 mg |
Źródło: www.allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta
Komentarze
Gaga8561 | 16:32:35, 10-11-2012 Czy wszystkie składniki sałatki aby na pewno są lekkostrawne? Bo z tego co się orientuję produkty takie jak: majonez, cebula czy orzechy są zabronione w diecie lekkostrawnej... Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Zobacz też
|