Podziel się:
Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu
Dieta: · śródziemnomorska · niskowęglowodanowa ·
Odżywcza, pożywna i szybka w przygotowaniu. Idealna do obiadu i kolacji, doskonała także jako samodzielne danie.
Składniki
Składniki dla 4 osób:
• 20 dużych różyczek brokułów (świeżych lub mrożonych)
• 20 sztuk oliwek w zalewie
• 4 kopiaste łyżki tartego parmezanu
• 4 łyżki oliwy z oliwek
• 4 łyżeczki koperku
• Sól
Wykonanie
Brokuły gotujemy na parze lub w osolonej wodzie przez ok.5-10 minut. Gorące warzywa mieszamy z pokrojonymi w talarki oliwkami, posypujemy parmezanem i koperkiem. Całość polewamy oliwą z oliwek.
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Źródło: Firma Bracia Urbanek
Autor: Firma Bracia Urbanek
Przepis dodany przez: PR CLUB