Strona główna Dieta niskocholesterolowa sałatki Sałatka paprykowa z kostkami tofu

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Sałatka paprykowa z kostkami tofu

Dieta: · niskocholesterolowa ·

Smaczna i zdrowa sałatka, która "skusi" nie tylko wegetarian. Mięsożercy mogą zamienić wędzone tofu na wędzoną pierś z kurczaka, ale warto spróbować wersji oryginalnej - jest naprawdę pyszna.

Sałatka paprykowa z kostkami tofu


Składniki
• wędzone tofu – 25 dekagramów
• słodka mielona papryka – 1-2 łyżki
• kolorowa papryka – 2 sztuki
• por – 1 sztuka
• pomidory – 3 sztuki
• kiełki sojowe lub rzodkiewki – 10 dekagramów
• gotowy sos sałatkowy Bazyliowo – ziołowy – 1 sztuka
• posiekane zioła (rozmaryn, koperek, bazylia) – 2 łyżki
• pieczywo pełnoziarniste


Wykonanie
1. Pokrój tofu w kostkę o boku ok. 2 cm, oprósz mieloną papryką.
2. Umyj paprykę, oczyść z pestek, następnie pokrój w cienkie paski. Umyj pora, pokrój w krążki. Umyj pomidory i pokrój w kostkę. Przebierz kiełki, umyj i osusz.
3. Włóż tofu i warzywa do salaterki.
4. Przygotuj Sos sałatkowy Bazyliowo – ziołowy według przepisu na opakowaniu. Polej sałatkę, wymieszaj i posyp ziołami. Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym.


Rodzaj potrawy sałatki Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 15 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4

Źródło: Knorr/Unilever



Przepis dodany przez: jo-asienka




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Polecamy Oferty pracy