Podziel się:
Sałatka selerowo- ogórkowa
Dieta: · śródziemnomorska · niskocholesterolowa · niskokaloryczna ·
Składniki
120 g selera
80 g ogórków
do sosu:
2 łyżeczki jogurtu
1 łyżka oleju sojowego
odrobina soku cytrynowego
ząbek czosnku
pieprz
Wykonanie
1.seler umyć i drobno pokroić
2.obrać ogórki i pokroić
3.posolić i zostawić na 15 min.
4.wymieszać jogurt, olej i pieprz, dodać sok z cytryny i czosnek
5.tak przygotowanym sosem polać seler i ogórki
Dieta Montignac - jeśli ma to być posiłek węglowodanowy należy zrezygnować z oleju i użyć jogurtu 0%
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 2 |
Przepis dodany przez: ena