Podziel się:
Sałatka śledziowa z buraczkami
Dieta: · niskocholesterolowa ·
Składniki
4 filety śledziowe
3 buraczki ćwikłowe
4 ziemniaki
3 jajka
5 korniszonów
1 czerwona cebula
sól, pieprz
1 łyż. majonezu
1 łyż. musztardy rosyjskiej
2 łyż. octu z czerwonego wina
Wykonanie
Ugotować ziemniaki i buraczki, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kosteczkę. Cebulę drobno posiekać. Filety opłukać i pokroić na kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Majonez połączyć z musztardą i octem, doprawić do smaku solą i pieprzem Powstały sos dodać do sałatki.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Źródło: Develey
Przepis dodany przez: jo-asienka
Zobacz też
|