Podziel się:
Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem
Dieta: · po prostu smaczne ·
Smaczna sycąca sałatka, idealna na imprezy ze znajomymi.
Składniki
- 6 sztuk filetów śledziowych a’la matjas
- 6 plasterków ananasa z puszki
- 3 jajka
- 1 mały słoiczek papryki konserwowej
- 1 słoiczek sosu tatarskiego
- ½ dojrzałego granatu
- płatki chilli
- ½ szklanki octu spirytusowego
- 1 litr wody
Wykonanie
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z octem, żeby straciły nadmierną słoność i nabrały lekko octowego posmaku. Ananasa, ugotowane na twardo jajka oraz paprykę pokroić w średniej wielości kostkę, dodać odsączone, pokrojone w cząstki śledzie i wszystko połączyć z sosem tatarskim. Sałatkę wyłożyć do miseczki i posypać płatkami chilli oraz pestkami granatu.
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 45 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |
Źródło: Tarsmak
Autor: Gastrosfera
Przepis dodany przez: Gastrosfera