Podziel się:
Sałatka wiosenna
Dieta: · śródziemnomorska · niskocholesterolowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
1 filiżanka podsmażonych płatków migdałów
2 łyżeczki sezamu
1 główka sałaty
1 opakowanie sera feta
1 filiżanka czarnych oliwek
1 filiżanka pokrojonych pomidorów koktajlowych
1 posiekana, czerwona cebula
6 świeżych posiekanych pieczarek
¼ filiżanki pokrojonego w kostkę sera żółtego
½ filiżanki sosu winegret
Wykonanie
1.Na rozgrzanej patelni połącz płatki migdałów z sezamem
2.W dużym naczyniu wymieszaj sałatę, ser feta, oliwki, pomidory, cebulę, pieczarki, ser żółty oraz zawartość patelni
3.Całość polej sosem
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 10 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 250 kcal Białko: 7 g |
Tłuszcze: 21 g |
Cholesterol: 19 mg |
Źródło: www.allrecipes.pl
Przepis dodany przez: marta