Podziel się:
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Dieta: · niskowęglowodanowa ·
Pyszna, zdrowa i dietetyczna! Idealna jako wiosenny obiad! Z dodatkiem ogórków oraz kapusty pekińskiej.
Składniki
• Podwójna pierś z kurczaka
• Kawałek kapusty pekińskiej
• 5 ogórków kwaszonych lub konserwowych
• 1 ogórek szklarniowy lub 2-3 świeże
• Sól, pieprz
• Oliwa z oliwek
Składniki na sos czosnkowy:
• 2 ząbki czosnku
• 100ml jogurtu naturalnego
• 100ml majonezu
• Sól, pieprz
Wykonanie
Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki, posypujemy solą i pieprzem lub ulubioną przyprawą i grillujemy na tacce lub smażymy na patelni grillowej przez ok. 10 minut. W tym czasie kroimy ogórki na talarki a kapustę pekińską w paseczki. W misce układamy kolejno kapustę i wymieszanego kurczaka z ogórkami. Polewamy oliwą z oliwek i podajemy na stół!
Sos: do sałatki idealnie pasuje sos czosnkowy, zastępujący oliwę. Jego wykonanie jest bardzo proste: wyciśnięty czosnek mieszamy z jogurtem i majonezem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i mamy gotowy sos!
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |
Źródło: Firma Bracia Urbanek
Autor: www.urbanek.com.pl
Przepis dodany przez: PR CLUB
Komentarze
lusia 60 | 11:56:12, 19-07-2013 Bardzo szybka i smaczna sałatka,u mnie chętnie robią tę sałatkę wnuczki . Zobacz też
|