Strona główna Dieta niskocholesterolowa sałatki Sałatka z kapusty włoskiej z gruszką

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Sałatka z kapusty włoskiej z gruszką

Dieta: · niskocholesterolowa · lekkostrawna ·


Składniki
100g kapusty włoskiej
½ czerwonej cebuli
½ gruszki
sok z cytryny
½ pęczka szczypiorku
1 łyżka octu winnego
sól
pieprz
cynamon
1 łyżeczka olejku migdałowego


Wykonanie
Kapustę umyć, osuszyć i drobno pokroić, dodać pokrojoną cebulę.
Gruszkę pokroić w kostkę, polać sokiem z cytryny i dodać do kapusty.
Posiekać szczypiorek dodać do kapusty. Pzygotować marynatę z oleju, soli, pieprzu i cynamonu i polać nią przygotowane warzywa z gruszką.

Całość wymieszać i odstawić na 10 min.

Rodzaj potrawy sałatki Stopień trudności: średnie Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 2




Przepis dodany przez: ena




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Polecamy Oferty pracy