Podziel się:
Sałatka z kapusty włoskiej z gruszką
Dieta: · niskocholesterolowa · lekkostrawna ·
Składniki
100g kapusty włoskiej
½ czerwonej cebuli
½ gruszki
sok z cytryny
½ pęczka szczypiorku
1 łyżka octu winnego
sól
pieprz
cynamon
1 łyżeczka olejku migdałowego
Wykonanie
Kapustę umyć, osuszyć i drobno pokroić, dodać pokrojoną cebulę.
Gruszkę pokroić w kostkę, polać sokiem z cytryny i dodać do kapusty.
Posiekać szczypiorek dodać do kapusty. Pzygotować marynatę z oleju, soli, pieprzu i cynamonu i polać nią przygotowane warzywa z gruszką.
Całość wymieszać i odstawić na 10 min.
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: średnie | Koszt: niski |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 2 |
Przepis dodany przez: ena