Podziel się:
Sałatka z krewetkami
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
Ok 200 g mieszanych sałat
250 g (ok 12 szt) mrożonych obgotowanych krewetek (nieco większych, z ogonkami)
4 jajka na twardo
100 g kukurydzy
100 g ananasa
50 g żółtego sera
pół szklanki majonezu
pół szklanki jogurtu
sól, biały pieprz, sok z cytryny do smaku
Wykonanie
Krewetki sparzyć wrzątkiem, zostawić do rozmrożenia i obeschnięcia.
Jajka pokroić w cząstki, ser w słupki, ananasa w kostkę.
Sałaty ułożyć na talerzach, położyć na nich ozdobnie resztę składników "stałych".
Zmieszać majonez z jogurtem, doprawić i polać sałatkę. Od razu podawać.
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: Mirosław