Podziel się:
Sałatka z soczewicy
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·
Składniki
200 g ugotowanej soczewicy
½ selera
1 pokrojona czerwona papryka
1 pokrojona zielona papryka
1 pokrojony pomidor
pół pęczka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka musztardy
3 łyżki niskotłuszczowego majonezu lub dresingu
pół posiekanej cebuli
Wykonanie
1. W jednym naczyniu wymieszaj soczewicę,pomidora selera,paprykę i pietruszkę
2. W drugim majonez (dresing) z musztardą
3. Połącz zawartość obu naczyń, na wierzchu posyp cebulą
4. Podawaj na liściu sałaty lub z pełnoziarnistym pieczywem
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 138 kcal Białko: 9 g |
Tłuszcze: 2 g |
Zawartość sodu: 415 mg |
Źródło: www.diet.com
Przepis dodany przez: marta