Podziel się:
Sałatka z tuńczyka
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna ·
Składniki
Puszka tuńczyka w sosie własnym
Puszka czerwonej fasoli
2 posiekane cebule
1 posiekany seler naciowy
1 łyżeczka niskotłuszczowego majonezu
1 łyżeczka soku cytrynowego
Sól czosnkowa
Kilka liści sałaty
2 łyżeczki żurawin lub rodzynek
Ok.4 łyżeczek niskotłuszczowego sosu winegret
Wykonanie
1. Odsącz tuńczyka i wymieszaj go z fasolą, selerem, cebulą, majonezem, sokiem z cytryny. Przypraw solą czosnkową
2. Podawaj na liściach sałaty, możesz też polać sosem
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 234 kcal Białko: 18 g |
Tłuszcze: 4 g |
Zawartość sodu: 577 mg |
Źródło: www.diet.com
Przepis dodany przez: marta