Podziel się:
Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem konserwowym
Dieta: · po prostu smaczne ·
Smaczna i pożywna
Składniki
• 200 g tuńczyka w sosie własnym
• 400 g kukurydzy konserwowej
• 4 ugotowane na twardo jajka
• 100-150 g żółtego sera
• 2-3 ogórki konserwowe
• 1/2 cebuli
• 2 łyżki majonezu, śmietany lub jogurtu
• 1 łyżeczka musztardy
• sól, pieprz do smaku
Wykonanie
Kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy. Jajka, ogórki konserwowe, cebulę i ser kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą, dodając jednocześnie majonez, śmietanę, musztardę. Całość solimy i pieprzymy do smaku. Przekładamy do miski i schładzamy przez ok. godzinę.
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: bd | Liczba porcji: 4 |
Źródło: Firma Bracia Urbanek
Autor: Firma Bracia Urbanek
Przepis dodany przez: PR CLUB