Strona główna Dieta niskokaloryczna danie główne Schab duszony z jarzynami

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Schab duszony z jarzynami

Dieta: · niskokaloryczna ·

© fashcool - Fotolia.com


Składniki
50 dag chudego schabu bez kości
1 cebula
2 listki laurowe
1 główka włoskiej kapusty
50 dag ziemniaków
2 marchewki
1 łyżeczka kminku
sól, pieprz


Wykonanie
Mięso umyć, osuszyć, przełożyć do garnka, zalać 1 l wody. Dodać obraną cebulę i listki laurowe. Mięso gotować pod przykryciem ok. 45 minut. W tym czasie oczyścić i pokroić kapustę, ziemniaki i marchewkę.

Warzywa włożyć do garnka z mięsem na ok. 20 minut przed końcem gotowania. Schab, listki laurowe i cebulę wyjąć.

Mięso pokroić w grubą kostkę, ponownie włożyć do garnka. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 15 (nie licząc duszenia) Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 289 kcal




Przepis dodany przez: ena




Zobacz też

Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy