Podziel się:
Schab duszony z jarzynami
Dieta: · niskokaloryczna ·
Składniki
50 dag chudego schabu bez kości
1 cebula
2 listki laurowe
1 główka włoskiej kapusty
50 dag ziemniaków
2 marchewki
1 łyżeczka kminku
sól, pieprz
Wykonanie
Mięso umyć, osuszyć, przełożyć do garnka, zalać 1 l wody. Dodać obraną cebulę i listki laurowe. Mięso gotować pod przykryciem ok. 45 minut. W tym czasie oczyścić i pokroić kapustę, ziemniaki i marchewkę.
Warzywa włożyć do garnka z mięsem na ok. 20 minut przed końcem gotowania. Schab, listki laurowe i cebulę wyjąć.
Mięso pokroić w grubą kostkę, ponownie włożyć do garnka. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 (nie licząc duszenia) | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 289 kcal |
Przepis dodany przez: ena