Strona główna Dieta niskowęglowodanowa przekąski Śledzie w chrzanowej śmietanie

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Śledzie w chrzanowej śmietanie

Dieta: · niskowęglowodanowa ·

© foodmaster - Fotolia.com


Składniki
400 g filetów śledziowych
150 ml śmietany
łyżka chrzanu
gotowane żółtko
1 mała cebulka
sól, cukier, pieprz i sok z cytryny do smaku


Wykonanie
Śledzie namoczyć na 2 h, osuszyć, ułożyć w płaskim naczyniu (można pokroić na mniejsze kawałki).

Chrzan rozetrzeć z żółtkiem, wymieszać ze śmietaną i posiekaną cebulką, doprawić, polać śledzie.

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 10 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: ena




Zobacz też

Dieta niskowęglowodanowa - najnowsze przepisy
Delikatny schab - bardzo soczysty
Masło czosnkowe
Naturalne Gotowanie - Jajecznica z sałatką naddunajską
Warzywne galaretki
Sałatka z patisonów i rukoli
Polecamy Oferty pracy