Podziel się:
Smażony Camembert z brzoskwinią
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
- ser Camembert,
- mąka, bułka tarta, 2 jajka,
- brzoskwinia konserwowana,
- żurawina w słoiczku,
- olej rzepakowy
- świeże zioła do dekoracji.
Wykonanie
Camembert przekroić na 4 części. Obtoczyć kawałki sera w mące, w jajku i w bułce tartej, a następnie jeszcze raz w jajku i w bułce tartej. Na patelni bądź rondelku rozgrzać olej. Oleju powinno być tyle, aby ser był w nim zanurzony do połowy. Smażymy kawałki z obu stron na złoty kolor. Usmażony camembert podawać z brzoskwinią i żurawiną udekorowany świeżymi ziołami.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: średnie | Koszt: średni |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 2 |
Źródło: Bielmar
Przepis dodany przez: Ewunia