Podziel się:
Sos jogurtowy z selerem naciowym
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · wysokowapniowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
200 ml jogurtu,
2 gałązki selera naciowego
3 gałązki zielonej pietruszki
1/3 pęczka szczypiorku
łyżka startego chrzanu,
łyżka soku z cytryny lub 2 łyżeczki octu i łyżeczka wody,
pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku
sól do smaku
Wykonanie
Seler pietruszkę i szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, sos doprawić papryką i solą, przed podaniem schłodzić w lodówce.
Używać do sałatek i mięs.
Rodzaj potrawy sos | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: Sgerr