Strona główna Dieta niskocholesterolowa danie główne Spaghetti z warzywami

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Spaghetti z warzywami

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·


Składniki
1/2 paczki makaronu spaghetti
3 ząbki czosnku
1 duży brokuł
1 średnia marchewka
pół puszki zielonego groszku
1 łyżeczka oliwy z oliwek
100 g parmezanu
bazylia, oregano, sól, pieprz do smaku



Wykonanie
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu.

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać zmiażdżony czosnek, pokrojoną w plastry marchew, podzielony na różyczki brokuł. Lekko podsmażyć, dusić pod przykryciem ok 10 minut. Dołożyć groszek i przyprawy, dusić kolejne 2 minuty.

Wymieszać z makaronem, przed podaniem posypać startym parmezanem.


Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 30 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 203 kcal
Białko: 9 g
Tłuszcze: 6 g
Zawartość sodu: 205 mg

Źródło: www.diet.com



Przepis dodany przez: marta




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Polecamy Oferty pracy