Podziel się:
Spaghetti z warzywami
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·
Składniki
1/2 paczki makaronu spaghetti
3 ząbki czosnku
1 duży brokuł
1 średnia marchewka
pół puszki zielonego groszku
1 łyżeczka oliwy z oliwek
100 g parmezanu
bazylia, oregano, sól, pieprz do smaku
Wykonanie
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać zmiażdżony czosnek, pokrojoną w plastry marchew, podzielony na różyczki brokuł. Lekko podsmażyć, dusić pod przykryciem ok 10 minut. Dołożyć groszek i przyprawy, dusić kolejne 2 minuty.
Wymieszać z makaronem, przed podaniem posypać startym parmezanem.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 203 kcal Białko: 9 g |
Tłuszcze: 6 g |
Zawartość sodu: 205 mg |
Źródło: www.diet.com
Przepis dodany przez: marta