Podziel się:
Suflet marchewkowy
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·
Składniki
1,5 szklanki bułki tartej
1 filiżanka mleka
3 jajka
2 filiżanki startej marchewki
½ filiżanki startego selera
3 łyżeczki natki pietruszki
1 łyżeczka posiekanej cebuli
1 łyżeczka soli
¼ łyżeczki pieprzu
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
1.Połącz bułkę tartą i mleko, delikatnie wbij żółtka, dodaj startą marchewkę, seler, pietruszkę i cebulę. Przypraw solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj
2.W drugim naczyniu ubij białka, dodaj proszek do pieczenia.
3.Połącz zawartość obu naczyń, całość umieść w naczyniu do pieczenia
4.Piecz około 40- 45 minut w piekarniku nagrzanym do około 162°C
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 55 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 6 |
Źródło: www.allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta