Podziel się:
Surówka ogórkowo-sezamowa z jogurtem
Dieta: · niskowęglowodanowa · niskokaloryczna ·
Składniki
3 średniej wielkości świeże ogórki
1 ½ niskotłuszczowego jogurtu
1 ½ łyżeczki oleju sezamowego
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Wykonanie
Obieramy ogórki, przekrajamy wzdłuż na pół. Kroimy w cienkie półksiężyce i kładziemy do miski. Zalewamy jogurtem, olejem sezamowym oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy surówkę i odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.
Rodzaj potrawy surówka | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 (bez czasu chłodzenia) | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 6 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 48 kcal Białko: 3 g |
Tłuszcze: 1 g Węglowodany: 7 g |
Przepis dodany przez: ena