Podziel się:
Surówka szczypiorkowo- rzodkiewkowa z czerwonym winem
Dieta: · śródziemnomorska · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskosodowa · niskokaloryczna ·
Niespotykane połączenie kefiru i czerwonego wina z tradycyjnie "twarożkowymi" warzywami daje zaskakujące doznania smakowe i wizualne.
Składniki
średni pęczek rzodkiewek
pęczek szczypiorku
mała cebula
do sosu:
pół szklanki kefiru
ćwierć szklanki łyżki czerwonego wina
pieprz
musztarda
1 łyżka oleju
Wykonanie
1.Rzodkiewkę umyć i pokroić w drobne plasterki
2.Posypać pokrojoną cebulą i szczypiorkiem
3.Kefir, wino, pieprz, musztardę i olej wymieszać (najlepiej zmiksować blenderem) aby powstał sos.
4.Polać rzodkiewki i odstawić na 10 min.
Dieta Montignac - jeśli ma to być posiłek węglowodanowy należy zrezygnować z oleju i użyć kefiru lub jogurtu 0%
Rodzaj potrawy sałatki | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: ena