Strona główna Dieta niskocholesterolowa przetwory Surówka wielowarzywna

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Surówka wielowarzywna

Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·


Składniki
Główka białej kapusty,
0,5 kg marchewek,
2 pietruszki,
2 papryki,
2 cebule,

Zalewa:
7 szklanek wody,
szklanka octu,
szklanka cukru,
2 łyżki soli,
po 7 ziaren ziela angielskiego,pieprzu,liści laurowych,


Wykonanie
Kapustę poszatkować, paprykę, marchewki i pietruszkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,cebulę pokroić w cienkie plasterki.Wszystko wymieszać.

Składniki zalewy wymieszać, zagotować, zalać przygotowane warzywa.

Warzywa z zalewą zagotować bardzo krótko. Przełożyć do słoików, odciskając nadmiar zalewy. Pasteryzować 20 minut.

Rodzaj potrawy przetwory Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 90 (0,5 pasteryzacja) Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 10

Autor: przepis własny



Przepis dodany przez: Kundzia




Komentarze

maluna     |     19:23:47, 24-03-2009
Znam sałatkę o podobnym składzie. Jest bardzo smaczna.


baszka25     |     18:03:34, 08-06-2009
MOJA MAMA TEŻ TAKĄ ROBIŁA .JEST BARDZO SMACZNA .POLECAM.

Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy