Podziel się:
Surówka wielowarzywna
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·
Składniki
Główka białej kapusty,
0,5 kg marchewek,
2 pietruszki,
2 papryki,
2 cebule,
Zalewa:
7 szklanek wody,
szklanka octu,
szklanka cukru,
2 łyżki soli,
po 7 ziaren ziela angielskiego,pieprzu,liści laurowych,
Wykonanie
Kapustę poszatkować, paprykę, marchewki i pietruszkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,cebulę pokroić w cienkie plasterki.Wszystko wymieszać.
Składniki zalewy wymieszać, zagotować, zalać przygotowane warzywa.
Warzywa z zalewą zagotować bardzo krótko. Przełożyć do słoików, odciskając nadmiar zalewy. Pasteryzować 20 minut.
Rodzaj potrawy przetwory | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 90 (0,5 pasteryzacja) | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 10 |
Autor: przepis własny
Przepis dodany przez: Kundzia
Komentarze
maluna | 19:23:47, 24-03-2009 Znam sałatkę o podobnym składzie. Jest bardzo smaczna. baszka25 | 18:03:34, 08-06-2009 MOJA MAMA TEŻ TAKĄ ROBIŁA .JEST BARDZO SMACZNA .POLECAM. Zobacz też
|