Strona główna Dieta dla diabetyków danie główne Szpinak zasmażany

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Szpinak zasmażany

Dieta: · dla diabetyków ·

© Ramon Grosso - Fotolia.com


Składniki
1 opakowanie szpinaku
2 filiżanki wody
4 łyżeczki drobiowego wywaru
½ filiżanki posiekanej cebuli
¼ łyżeczki soli czosnkowej
¼ filiżanki masła
¼ filiżanki mąki
3 filiżanki mleka zmieszanego ze śmietaną
Szczypta soli i pieprzu



Wykonanie
1. Połącz szpinak, wodę, cebulę i sól czosnkową. Doprowadź do wrzenia i gotuj aż szpinak będzie miękki
2. Na patelni rozpuść masło i dodaj mąkę. Mieszając pozostaw na ogniu na 2 minuty
3. Dodaj mieszankę mleka i śmietany
4. Pozostaw na ogniu na ok. 10 min, wymieszaj i przypraw



Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 20 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 5
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 325 kcal
Białko: 8 g
Tłuszcze: 26 g

Źródło: www.allrecipes.com



Przepis dodany przez: marta




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Polecamy Oferty pracy