Podziel się:
Szpinak zasmażany
Dieta: · dla diabetyków ·
Składniki
1 opakowanie szpinaku
2 filiżanki wody
4 łyżeczki drobiowego wywaru
½ filiżanki posiekanej cebuli
¼ łyżeczki soli czosnkowej
¼ filiżanki masła
¼ filiżanki mąki
3 filiżanki mleka zmieszanego ze śmietaną
Szczypta soli i pieprzu
Wykonanie
1. Połącz szpinak, wodę, cebulę i sól czosnkową. Doprowadź do wrzenia i gotuj aż szpinak będzie miękki
2. Na patelni rozpuść masło i dodaj mąkę. Mieszając pozostaw na ogniu na 2 minuty
3. Dodaj mieszankę mleka i śmietany
4. Pozostaw na ogniu na ok. 10 min, wymieszaj i przypraw
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 5 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 325 kcal Białko: 8 g |
Tłuszcze: 26 g |
Źródło: www.allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta
Zobacz też
|