Podziel się:
Tosty francuskie
Dieta: · wysokowapniowa · lekkostrawna ·
Składniki
1 filiżanka mleka
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 filiżanka cukru
2 łyżeczki cynamonu
4 ubite jajka
1 filiżanka zmiksowanych owoców( maliny, poziomki, truskawki lub inne)
115 g twarożku
1 bagietka pokrojoną w kromki
Szczypta cukru pudru i gałki muszkatołowej
Wykonanie
1. Połącz ze sobą mleko, wanilię, cukier, cynamon i ubite jajka
2. W powstałej mieszance zamocz każdą kromkę bagietki
3. Połączony z owocami twarożek ułóż na każdym kawałku bagietki
4. Tosty piecz na patelni lub w piekarniku około 5 minut
5. Podając posyp cukrem pudrem i gałką muszkatołową
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 6 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 610 kcal Białko: 14 g |
Tłuszcze: 20 g |
Zawartość sodu: 697 mg Cholesterol: 157 mg |
Źródło: allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta