Strona główna Dieta niskocholesterolowa przekąski Tosty z jabłkami

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Tosty z jabłkami

Dieta: · niskocholesterolowa · lekkostrawna · niskosodowa ·


Składniki
400 g obranych i pokrojonych jabłek
¾ szklanki syropu klonowego
2 szkalnki odtłuszczonego mleka
3/8 szklanki cukru
¾ łyżeczki cynamonu
1 jajko
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
12 kromek chleba


Wykonanie
1. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, dodaj jabłka.Pozostaw na ogniu ok 3 minut
2. Dodaj syrop klonowy
3. Wymieszaj jajko, mleko, cukier, cynamon, gałkę muszkatołową i ekstrakt waniliowy
4. Rozgrzej patelnię, rozpuść masło
5. Zamocz chleb w przygotowanej wcześniej mieszance
6. Smaż kilka minut, aż do zarumienienia
7. Podawaj z przygotowanymi wcześniej jabłkami

Rodzaj potrawy przekąski Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 6
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 434 kcal
Białko: 11 g
Tłuszcze: 8 g
Węglowodany: 79 g
Zawartość sodu: 401 mg

Źródło: www.foodfit.com



Przepis dodany przez: marta




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta lekkostrawna - najnowsze przepisy
Zupy Oriflame
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dieta niskosodowa - najnowsze przepisy
Chłodnik truskawkowy
Zupa krem z dyni z kaszką kuskus
Papryka nadziewana kaszą kuskus i mięsem indyczym
Pikantny chłodnik z arbuzem
Mus cytrynowy
Polecamy Oferty pracy