Podziel się:
Ucha
Dieta: · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskowęglowodanowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
1 litr wywaru z ryb
2 goździki
500 g filetów z mieszanych ryb - słodkowodnych i morskich
1 średni seler
1 mała machew
1 mała pietruszka
1 mały por
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki
Wykonanie
Warzywa oczyścić i pokroić w pasecki, ugotować w wywarze z ryb z dodatkiem goździków na półmiękko. Dodać pokrojone w większe kawałki ryby, gotować jeszcze 5-10 minut, doprawić.
Podawac bardzo gorącą, posypaną natką pietruszki.
Rodzaj potrawy zupa | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: jo-asienka