Strona główna Dieta dla diabetyków danie główne Udka indycze z imbirem

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Udka indycze z imbirem

Dieta: · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·


Składniki
2 indycze udka bez skóry,
3 średnie cebule,
1 por, pół średniej wielkości korzenia imbiru,
3 łyżki przecieru pomidorowego,
4 ząbki czosnku,
300 ml czerwonego wina,
3 łyżki oliwy z oliwek,
2 szczypty cynamonu, sól i pieprz do smaku,
150 ml jogurtu greckiego


Wykonanie
Umyte i doprawione pieprzem oraz solą udka podsmażamy na głębokiej patelni lub w szerokim rondlu na oliwie. Z drobno posiekanej cebuli, startego imbiru, przecieru pomidorowego, cynamonu, odrobiny pieprzu, rozdrobnionego czosnku i wina przygotowujemy sos, a następnie polewamy nim smażące się udka. Dusimy mięso z sosem przez około 30 minut na wolnym ogniu. Tuż przed podaniem posypujemy danie pokrojonym drobno porem wymieszanym z jogurtem.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 45 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4

Źródło: puritan.pl



Przepis dodany przez: Ewunia




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Dieta niskotłuszczowa - najnowsze przepisy
Kapuśniak odchudzający
Wigilijna zupa grzybowa
Świąteczny barszcz zakwaszany
Sałatka z zielonych pomidorów
Buraczki do obiadu
Polecamy Oferty pracy