Podziel się:
Warzywa z sosem pieprzowym
Dieta: · po prostu smaczne ·
Doskonała propozycja na wiosenny obiad. Pełna witamin, aromatyczna, z dodatkiem pysznego sosu pieprzowego. Do przygotowania w 25 minut!
Składniki
Składniki dla 2 osób:
• Paczka mrożonych warzyw na patelnię
• 1 kostka serka topionego Śmietankowego z kolorowym pieprzem
• ½ szklanki śmietanki kremówki 30proc.
• Łyżka kolorowego pieprzu
• sól
• oliwa z oliwek
Wykonanie
Przygotowanie. Warzywa solimy i gotujemy na parze przez ok. 20 minut lub do momentu, aż będę ‘al dente’. W tym czasie przygotowujemy sos. Śmietankę podgrzewamy na małym ogniu z pokrojonym w kosteczkę serkiem śmietankowym oraz ziarenkami pieprzu. Mieszamy do momentu, aż serek się rozpuści. Warzywa wykładamy na talerze, polewamy oliwą z oliwek i gorącym sosem a następnie posypujemy ziarenkami kolorowego pieprzu. Smacznego!
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 25 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 2 |
Źródło: SERTOP Sp. zo.o.
Autor: SERTOP Sp. zo.o.
Przepis dodany przez: PR CLUB