Podziel się:
Warzywny sos do makaronu
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·
Składniki
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 posiekana czerwona cebula
1 posiekana cukinia
1 posiekana marchewka
4 posiekane ząbki czosnku
4 obrane ze skóry i pokrojone pomidory
1 listek laurowy
1 gałązka rozmarynu
15 posiekanych listków bazylii
Szczypta czarnego pieprzu
Wykonanie
1.Na rozgrzaną patelnię nalej oliwę, dodaj cebulę, cukinię i marchewkę. Po upływie 8 minut dodaj czosnek
2.Umieść na patelni pomidory, dodaj listek laurowy, rozmaryn i bazylię. Przypraw pieprzem
3.Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu z makaronem lub kurczakiem
Rodzaj potrawy sos | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 89 kcal Białko: 3 g |
Tłuszcze: 4 g |
Zawartość sodu: 166 mg |
Źródło: www.diet.com
Przepis dodany przez: marta