Podziel się:
Włoska zupa z kiełbasą
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·
Składniki
445 g kiełbasy
1 rozdrobniony ząbek czosnku
Ok. ½ l wywaru wołowego
120 g obranych marchewek
1 puszka czerwonej fasoli
2 małe, pokrojone w kostkę cukinie
60 g szpinaku
Szczypta soli i pieprzu
Wykonanie
1.Podsmaż kiełbasę i czosnek
2.Bo bulionu dodaj pomidory, marchewkę i przyprawy. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz płomień i gotuj ok. 15 min.
3.W innym naczyniu wymieszaj fasolkę( oraz zalewę, w której się z znajduje) z cukinią. Całość gotuj pod przykryciem, aż cukinia będzie miękka
4.Połącz zawartość wszystkich naczyń, dodaj szpinak i gotuj, aż będzie on miękki.
Rodzaj potrawy zupa | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 6 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 385 kcal Białko: 18 g |
Tłuszcze: 24 g |
Cholesterol: 58 mg |
Źródło: www.allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta