Podziel się:
Włoski sos do sałatek
Dieta: · niskocholesterolowa · niskowęglowodanowa · lekkostrawna · niskosodowa · niskokaloryczna ·
Składniki
1 łyżeczka soli czosnkowej
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki suszonego oregano
1 łyżeczka czarnego pieprzu
¼ łyżeczki suszonego tymianku
1 łyżeczka suszonej pietruszki
1 łyżeczka suszonej bazylii
2 łyżeczki soli
Ocet winny
2/3 filiżanki oleju roślinnego
2 łyżeczki wody
Wykonanie
1.Połącz sól czosnkową, cukier, oregano, pieprz, bazylię, pietruszkę i sól.
2.Mieszankę umieść w słoiku, który będzie można szczelnie zamknąć.
3.Sprawdź objętość słoika i napełnij do w ¼ octem winnym. Dodaj 2/3 filiżanki oleju roślinnego i dwie łyżeczki wody
Rodzaj potrawy sos | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 15 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 8 kcal |
Źródło: www.allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta