Podziel się:
Włoskie koreczki
Dieta: · śródziemnomorska · dla diabetyków · niskocholesterolowa ·
Składniki
24 kulki sera mozzarella
12 pomidorków cherry
12 liści bazylii
12 plastrów suszonych pomidorów w oliwie
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz
Wykonanie
Z oliwy, octu i soku z cytryny zrobić sos, doprawić solą i pieprzem. W sosie zanurzyć liście bazylii.
Na 12 patyczków nadziać po kolei kulkę mozarelli, liść bazylii i pomidorka cherry. Na pozostałe nadziać mozarellę i zwinięte plastry pomidorów odsączonych z oliwy. Wszystkie koreczki łożyć dekoracyjnie na talerzu.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Więcej zdjęć:
Przepis dodany przez: Ewunia
Komentarze
enia60 | 21:42:04, 27-08-2007 Bardzo pomysłowa i łatwa do wykonania przekąska.Można wykorzystać do każdego z posiłków,lub może z powdzeniem być samodzielnym daniem.Doskonały dobór dodatków smakowych.Jutro z pewnością zrobię dla siebie,a wkrótce podam gościom,może nawet w plenerze do grilla. Zobacz też
|