Podziel się:
Wytrawne zapiekane jabłka
Dieta: · niskotłuszczowa ·
Składniki
¼ filiżanki masła
3 duże, obrane i pokrojone jabłka
6 ubitych jajek
Szczypta soli i pieprzu
¼ filiżanki śmietany
1 łyżeczka cukru
Wykonanie
1. Na rozgrzaną patelnię połóż masło, dodaj jabłka i pozostaw na ogniu aż staną się miękkie
2. Wymieszaj jajka, śmietanę, przyprawy. Całość delikatnie przenieś na patelnię
3. Po kilku minutach,dodaj połowę jabłek z pierwszej patelni
4. Piecz jeszcze kilka minut, podawaj ciepłe z pozostałymi jabłkami na wierzchu
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 2 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Białko: 20 g |
Tłuszcze: 50 g |
Cholesterol: 740 mg |
Przepis dodany przez: marta
Zobacz też
|