Podziel się:
Zapiekane banany
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna ·
Składniki
1 łyżeczka mąki kukurydzianej
2 łyżki miodu
1 filiżanka wody
2 łyżeczki masła
½ łyżeczki soku cytrynowego
1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
7 dojrzałych bananów
Wykonanie
1. Nagrzej piekarnik do 175 °C
2. Połącz mąkę i miód. Delikatnie dodaj wodę. Całość zagotuj cały czas mieszając
3. Dodaj masło, sok cytrynowy i gałkę muszkatołową
4. Obierz banany i ułóż je w naczyniu do pieczenia
5. Polej banany wcześniej przygotowaną mieszanką
6. Piecz ok. 15 minut, podawaj ciepłe
Rodzaj potrawy desery | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 7 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 173 kcal Białko: 1 g |
Tłuszcze: 3 g |
Zawartość sodu: 80 mg |
Źródło: www.allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta