Podziel się:
Zapiekany szpinak
Dieta: · śródziemnomorska ·
Składniki
3 łyżeczki masła
3 jajka
1 filiżanka mleka
1 filiżanka mąki
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 ½ łyżeczki posiekanego czosnku
½ filiżanki świeżych posiekanych grzybów
1 mała posiekana cebula
4 filiżanki startego, żółtego sera
1 opakowanie mrożonego szpinaku
Wykonanie
1. Nagrzej piekarnik do średnij temperatury, naczynie do pieczenia posmaruj masłem
2. Wymieszaj jajka, mąkę, sól, pieprz, czosnek i proszek do pieczenia. Dodaj grzyby i szpinak.
3. Całość umieść w naczyniu do pieczenia
4. Piecz około 30 minut, podawaj ciepłe
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 35 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 12 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 254 kcal Białko: 14 g |
Tłuszcze: 17 g |
Źródło: www.allrecipes.com
Przepis dodany przez: marta