
Podziel się:




Zawijańce śledziowe z wiśnią
Dieta: · niskocholesterolowa · niskowęglowodanowa ·

Składniki
12 szt matiasów
24 wiśnie (najlepiej mrożone, bez pestek)
pieprz kolorowy
1 łyżka cukru
2 łyżki soku z cytryny
sól do smaku
100 ml czerwonego wina

Wykonanie
Wiśnie rozmrozić i zagotować w czerwonym winie z dodatkiem cytryny i cukru. Wyjąć, odsączyć i ostudzić.
Filety śledziowe namoczyć przez 1 godzinę w wodzie, osuszyć i obsypać kolorowym pieprzem. Na każdym ułożyć po dwie wiśnie, zwinąć i spiąć wykałaczkami.

Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 5 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 6 |


Przepis dodany przez: jo-asienka