Podziel się:
Zawijańce z suszonymi śliwkami
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
20 długich cienkich plastrów chudego boczku
20 śliwek suszonych bez pestek
10 ząbków czosnku
Wykonanie
Czosnek przekroić wzdłuż na pół, sparzyć wrzątkiem i włożyć po pół ząbka do wnętrza śliwki. Śliwki owinąć boczkiem i zabezpieczyć wykałaczką. Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika na ok 10-15 minut aż boczek się zrumieni. Podawać na ciepło lub na zimno.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 10 (nie licząc pieczenia) | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: jesien21
Komentarze
Malgo568 | 22:31:31, 30-03-2011 Musi to być pychota, mniam. Na pewno wypróbuję, święta za pasem. Zobacz też |