Podziel się:
Ziemniaki faszerowane
Dieta: · dla diabetyków ·
Składniki
3 duże płaskie ziemniaki (lub 6 małych)
150 g mięsa mielonego
100 g warzyw (marchew, seler, pietruszka)
1 mała cebula
koperek, majeranek
1 jajko
olej
sok z cytryny
sól, pieprz
Wykonanie
Marchew, pietruszkę, seler i cebulę obrać, ugotować w małej ilości wody, odcedzić. Posiekać, połączyć z mięsem, jajkiem i przyprawami, wyrobić. Ziemniaki obrać, wydrążyć, posmarować sokiem cytrynowym i olejem, posolić, oprószyć pieprzem, napełnić farszem. Ziemniaki piec pod przykryciem ok. 30 minut, pod koniec pieczenia odkryć i przyrumienić.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: średnie | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 3 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Węglowodany: 25 g |
Przepis dodany przez: kate
Zobacz też
|