Strona główna Dieta niskocholesterolowa danie główne Ziemniaki faszerowane

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Ziemniaki faszerowane

Dieta: · niskocholesterolowa ·

© photoanatomy - Fotolia.com


Składniki
8 dużych ziemniaków
0,5 kg piersi z kurczaka
2 średnie cebule
1 marchew
2 łyżki tartej bułki
3 łyżki mleka
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka oliwy
suszony majeranek
sól
pieprz


Wykonanie
Ziemniaki należy ugotować w łupinkach. Po przestudzeniu odciąć wierzchy, a następnie wydrążyć. Pierś z kurczaka drobno posiekać, dodać siekaną i przesmażoną krótko na oliwie cebulę, utartą na drobnej tarce marchew i tartą bułkę wymieszaną z mlekiem. Do smaku dodać sól, pieprz i majeranek, wymieszać. Następnie farszem wypełniać wydrążone ziemniaki, ustawić w garnku lub szybkowarze, polać paroma łyżkami wody wymieszanymi z przecierem pomidorowym i udusić (około 30 minut.

Smacznego!


Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 20 (nie licząc pieczenia) Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4




Przepis dodany przez: largetto




Zobacz też

Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Polecamy Oferty pracy