Podziel się:
Ziemniaki nadziewane warzywami
Dieta: · niskocholesterolowa · niskokaloryczna ·
Składniki
8 upieczonych ziemniaków
1 mała cukinia
1 papryka
1/2 bakłażana
1 cebula
1 łyżka oleju
sól, pieprz, tymianek
tarty ser do posypania
Wykonanie
Cebulę drobno posiekać, resztę warzyw pokroić w kostkę. Olej rozgrzać, podsmażyć na nim cebulę z warzywami, doprawić do smaku. Warzywami napełnić nadkrojone wzdłuż ziemniaki, posypać serem, krótko zapiec.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 25 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 207 kcal |
Przepis dodany przez: kate