Podziel się:
Zimowa sałatka owocowa
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna · niskosodowa · niskokaloryczna ·
Składniki
2 średnie mandarynki
pół ananasa
1 średni banan
2 łyżki niesłodzonego soku pomarańczowego
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta cynamonu
szczypta goździków
Wykonanie
Mandarynki obrać, podzielić na części i pozbawić białych części. Ananasa pozbawić skóry i zdrewniałych części, podzielić na cząstki, banana obrać i pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny.
Owoce wymieszać w misce i lekko schłodzić.
Sok pomarańczowy wymieszać z przyprawami i polać nim owoce.
Rodzaj potrawy desery | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 10 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 90 kcal Białko: 1 g |
Węglowodany: 23 g |
Zawartość sodu: 1 mg |
Przepis dodany przez: jesien21