Podziel się:
Zrazy mielone nadziewane
Dieta: · dla diabetyków ·
Składniki
300 g mielonego mięsa z indyka
150 g grzybów
1 mała cebula
1 łyżka ugotowanej kaszy jęczmiennej
pół pęczka natki pietruszki
kilka liści szpinaku
1 jajko
olej
2 łyżeczki mąki razowej
sól, pieprz, jałowiec
Wykonanie
Mięso wymieszać z roztrzepanym jajkiem, posiekaną natką i kaszą, doprawić solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Cebulę i grzyby pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju, podlać łyżką wody, dodać pokrojony szpinak, dusić przez kilka minut. Dodać jałowiec oraz sól, następnie przełożyć na deskę i posiekać. Z mięsa uformować kule, nadziać farszem grzybowo - szpinakowym, panierować w mące, obsmażyć na gorącym oleju, następnie podlać gorącą wodą i poddusić przez kilka minut.
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 45 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Węglowodany: 4 g |
Przepis dodany przez: kate
Zobacz też
|