Strona główna Dieta dla diabetyków danie główne Zrazy mielone nadziewane

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Zrazy mielone nadziewane

Dieta: · dla diabetyków ·

Yuri Bizgaimer - Fotolia.com


Składniki
300 g mielonego mięsa z indyka
150 g grzybów
1 mała cebula
1 łyżka ugotowanej kaszy jęczmiennej
pół pęczka natki pietruszki
kilka liści szpinaku
1 jajko
olej
2 łyżeczki mąki razowej
sól, pieprz, jałowiec


Wykonanie
Mięso wymieszać z roztrzepanym jajkiem, posiekaną natką i kaszą, doprawić solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Cebulę i grzyby pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju, podlać łyżką wody, dodać pokrojony szpinak, dusić przez kilka minut. Dodać jałowiec oraz sól, następnie przełożyć na deskę i posiekać. Z mięsa uformować kule, nadziać farszem grzybowo - szpinakowym, panierować w mące, obsmażyć na gorącym oleju, następnie podlać gorącą wodą i poddusić przez kilka minut.

Rodzaj potrawy danie główne Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 45 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Węglowodany: 4 g




Przepis dodany przez: kate




Zobacz też

Dieta dla diabetyków - najnowsze przepisy
Blok arbuzowo-jogurtowy
Dżem niskocukrowy
Biszkopt z białek
Sernik odchudzający
Faszerowane bagietki z serkiem topionym
Polecamy Oferty pracy