Podziel się:
Zupa krem cebulowa
Dieta: · dla diabetyków · niskowęglowodanowa ·
Pyszna, lekka i delikatna - diabetycy mogą zrezygnować z bułki na rzecz pełnoziarnistych tostów.
Składniki
4 duże cebule
1,5 l wywaru wołowego
olej roślinny
świeże listki magi
pieprz biały mielony
sól
zielona natka pietruszki
ok. 10 dkg parmezanu
twarda bułka na grzanki
"roztrzepane" jajo
przyprawy dodatkowe do zup
Wykonanie
Cebule "obierzemy" z łupin i pokroimy w krążki, następnie je podsmażymy na złoty kolor na oleju. Do cebuli dodamy wywar wołowy, dodamy magi, sól, pieprz i gotujemy ok. 8 minut.
Na końcu dodamy przyprawy i nasiekaną zieloną natkę pietruszki.
Następnie przygotujemy z twardej bułki grzanki otoczone w jajku. Po usmażeniu posypiemy parmezanem.
Smacznego
Rodzaj potrawy zupa | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 60 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Autor: Tomasz Kaniewski
Przepis dodany przez: Tomasso
Komentarze
lusia 60 | 08:36:14, 02-04-2010 zupa wyśmienita a grzanki super pierwszy raz takie robiłam mąż był zachwycony. Barwa | 14:23:48, 18-06-2011 Podoba mi się ten przepis na zupę i na pewno go wypróbuję alicjaanna | 15:33:37, 26-04-2014 Ugotowane produkty z patelni proponuję zmiksować, a następnie dodać łyżkę niskotłuszczowej śmietany. Sabina22 | 15:23:49, 02-07-2014 Zupa crem? Taki ten przepis niedokladny.Moze to trzeba zmiksowac? Zobacz też
|