Strona główna Dieta niskokaloryczna zupa Zupa - krem z prawdziwków

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Zupa - krem z prawdziwków

Dieta: · niskokaloryczna ·

© Francesco83 - Fotolia.com


Składniki
1 l bulionu drobiowego (z kostki)
500 g świeżych prawdziwków
1 marchewka
1 mały por
2 łyżki śmietany 12%
pieprz
natka pietruszki


Wykonanie
Grzyby i warzywa oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do bulionu, gotować ok. 20 minut. Gdy warzywa są już miękkie, całość zmiksować. Dodać śmietanę, przed podaniem posypać zupę posiekaną natką.

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 45 Danie wegetariańskie: tak Liczba porcji: 4
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 57 kcal




Przepis dodany przez: kate




Zobacz też

Dieta niskokaloryczna - najnowsze przepisy
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka
Aksamitny krem szpinakowo – serowy
Kapuśniak odchudzający
Pożywna i zdrowa sałatka z zimową cykorią i żółtym serem
Wigilijna zupa grzybowa
Polecamy Oferty pracy