Podziel się:
Zupa marchewkowa
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
1 l bulionu warzywnego
1 por
1 łyżeczka startego imbiru
3 ząbki czosnku
100 ml białego wina
500 g marchewki
pół łyżeczki świeżej kolendry
Liście mięty do smaku
Wykonanie
Bulion zagotować, dodać posiekanego pora czosnek i imbir, gotować do wrzenia. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i białe wino, gotować do miękkości warzyw. Dodać kolendrę i całość zmikować na gładką masę.
Podawać posypane posiekaną miętą.
Rodzaj potrawy zupa | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 81 kcal Białko: 2 g |
Tłuszcze: 1 g |
Przepis dodany przez: yasqlka