Podziel się:
Zupa meksykańska
Dieta: · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskokaloryczna ·
Składniki
Ok. 1kg piersi z kurczaka
400 g posiekanych pomidorów
1 posiekany ząbek czosonku
1 mała posiekana cebula
2 małe ostre papryczki
1 czerwona lub zielona papryka
2 puszki fasoli czerwonej
Szczypta soli i pieprzu
Wykonanie
1. Umieść kurczaka w garnku i nalej taką ilość wody,aby zakrywała mięso
2. Gotuj ok.25 minut
3. Wyjmij kurczaka, a do pozostałej wody dodaj czosnek, pomidora i paprykę
4. Wymieszaj, ponownie włóż mięso, dodaj fasolę, przypraw solą i pieprzem. Gotuj ok. 15 minut
Rodzaj potrawy zupa | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 40 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 6 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 280 kcal Białko: 40 g |
Tłuszcze: 4 g |
Zawartość sodu: 191 mg |
Źródło: www.diet.com
Przepis dodany przez: marta