Podziel się:
Zupa orkiszowa
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa ·
Orkisz jest bardzo skuteczny w leczeniu wielu schorzeń. Wzmacnia narządy zmysłów, spowalniając przy tym procesy ich starzenia. Wspomaga procesy krwiotwórcze i powoduje spadek poziomu cholesterolu.
Składniki
1 litr wody
1 łyżka oliwy
4 łyżki mąki orkiszowej
cebula
pokrojony kurczak z bulionu
zmielony czosnek
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
warzywa
natka pietruszki
Wykonanie
Drobno posiekaną cebulę należy podsmażyć na oliwie do jasnozłotego koloru, następnie zalewamy ją 1 litrem wody i wsypujemy mąkę orkiszową. Dodajemy sól, gałkę muszkatołową i posiekaną pietruszkę. Osobno podsmażamy kurczaka. Zupę gotujemy kilka minut, ciągle mieszając. Całość doprawiamy przyprawami.
Rodzaj potrawy zupa | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Źródło: Multifood STP
Przepis dodany przez: Ewunia