Podziel się:
Zupa porowa z serem brie
Dieta: · po prostu smaczne ·
Składniki
500 g porów
2 łyżki masła
300 g ziemniaków
1 ząbek czosnku
50 ml białego wina
300 ml bulionu warzywnego
200 ml mleka
200 g sera brie
3 łyżki śmietanki
Wykonanie
Jasne części porów pokroić w półplasterki, dokładnie opłukać, osuszyć i smażyć przez 5 minut na maśle. Dodać obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz przeciśnięty czosnek. Zalać winem i dusić ok 5-7 minut. Dodać bulion i gotować przez ok 20 minut, do miękkości ziemniaków. Zmiksować zupę. Dodać mleko i ser, mieszać do rozpuszczenia sera. Dodać śmietankę.
Rodzaj potrawy zupa | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 30 | Danie wegetariańskie: tak | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: yasqlka