Podziel się:
Zupa warzywna
Dieta: · niskocholesterolowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
1 pokrojony pasternak
2 posiekane ząbki czosnku
1 pokrojony ziemniak
1 pokrojona łodyga selera
1 posiekany por
3 filiżanki niskotłuszczowego wywaru drobiowego
¾ filiżanki wody
Szczypta pieprzu
¼ filiżanki natki pietruszki
1 łyżeczka masła lub oliwy z oliwek
Wykonanie
1.Wóz do garnka: pasternaka, ziemniaka, pora, selera, wlej wodę, dodaj masło i przyprawy. Zagotuj, a następnie gotuj, aż woda wyparuje
2.Dodaj do warzyw wywar drobiowy, gotuj aż warzywa będą miękkie, czyli około 15 minut. Przed podaniem posyp natką pietruszki
Rodzaj potrawy zupa | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 180 kcal Białko: 6 g |
Tłuszcze: 4 g Węglowodany: 32 g |
Zawartość sodu: 253 mg Cholesterol: 7 mg |
Źródło: www.boomergirl.com
Przepis dodany przez: marta