Strona główna Dieta śródziemnomorska zupa Zupa z czerwonej papryki

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Zupa z czerwonej papryki

Dieta: · śródziemnomorska · niskocholesterolowa ·

Gotowanie to nie tylko konieczność zaspokojenia głodu ale może stać się sztuką którą nasze kubki smakowe będą pamiętały przez długi okres. Dodawajmy więc nie tylko szczyptę miłości do tego co robimy ale zmieniajmy proporcje składników i zastosujmy też dodatki ziołowe a na pewno da to wspaniałe efekty.

© dusk - Fotolia.com


Składniki
2-3 łyżki oliwy
2 posiekane cebule
6 obranych, oczyszczonych z nasion i pokrojonych czerwonych papryk
2 obrane, oczyszczone z nasion i pokrojone pomidory
1/4 łyżeczki chilli
1,5 bulionu z kostki /rosół z kury/
1/4 szklanki soku pomarańczowego
tabasco
sok z 1 limonki
sól, pieprz
listki kolendry


Wykonanie
W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę. Dodaj paprykę i pomidory, wsyp chilli i podsmaż. Teraz wlej bulion i sok z pomarańczy, dodaj nieco tabasco. Gotuj kilka minut, zmiksuj i jeszcze raz zagotuj. Wlej sok z limonki, przypraw do smaku. Posyp kolendrą

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: niski
Czas: 5 Danie wegetariańskie: bd Liczba porcji: 4

Źródło: Po prostu gotuj/Knorr
Autor: Pascal Brodnicki



Przepis dodany przez: lawenda




Zobacz też

Dieta śródziemnomorska - najnowsze przepisy
Capellini alla marinara
Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym
Grillowana cukinia z serkiem topionym
Sałatka na ciepło z brokułów, oliwek i parmezanu
Dieta niskocholesterolowa - najnowsze przepisy
Koktajl z Wiejskim bez laktozy i truskawkami
Kapuśniak odchudzający
Kluseczki z makiem
Chleb dla leniwych.
Świąteczny barszcz zakwaszany
Polecamy Oferty pracy